Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg igen

 

Jag har klippt alla
trådar som binder mig

Nu är jag på väg igen
mot det okända,
mot mystiken

Ryggsäcken är liten
och innehåller bara
en lapp med visdomsord

Jag vilar mig mot en
grönmossig sten och
läser texten

Gå på du vandringsman
tills du finner friden

Följ ditt hjärtats röst
så når du snart fram




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 326 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2019-03-28 14:13

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Homo viator - alltid på väg både - utåt och inåt.
Och som gamle Rumi sa (fritt från mitt minne): När en fågel blir fri återvänder den inte för att picka i sig smulorna på burens botten.
2019-03-30

  AKT VIP
När du vandrar fram på vägen,
njut av spänningen i själva färden.
-Ät din matsäck men spara
godbitarna till sist.
-I annat fall kan resan lätt
bli riktigt trist.



2019-03-29

  Respons VIP
Ett budskap som jag personligen översätter till att använda orden och poesin för att få syn på sig och andra i det sammanhang som man lever där vandringen mot den okända mystiken kan bli en väg mot klarhet och befrielse.
En hoppfull dikt, som är rik på olika nyanser, som jag läser och tolkar den.
2019-03-29

  Eva Langrath VIP
Fin text om livets vandring
2019-03-28

    ej medlem längre
När den inre rösten får leda kommer man rätt.
2019-03-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Att finna friden, skriver du om i tänkvärd och finstämd poesi.
2019-03-28

  Bodingen VIP
Bra ordat om en fri insiktsfull själ på vandring.
2019-03-28

  ULJO
Kloka ord av en vis poet
2019-03-28

  Kungskobran VIP
Välkommen till vandringen
på krokiga stigar.
Stigar som leder fram
stigar som leder tillbaka
stigar som letar fram minnen
som leder mot ljus
som leder mot mörker.
Ta av till hoppets stig
den går till kärleken
ta av dig vandrarskorna,
lämna vandringsstaven,
stanna där för evigt
2019-03-28

  Öknens Ros VIP
En vandringsman på stråt, undras vad han upptäcker på sin vandring?
2019-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten