Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Josefin och miljoner andra kvinnor och män som lever i den ömsesidigt verkande våldsdrogen.


Varför stannar skönheten kvar hos odjuret ?




Om den lilla flickan växer upp
med en normal mamma och
med en pappa som älskar sin dotter,
tar i henne på ett mjukt och lämpligt sätt
utan aggression och sexualitet i tankarna
så kommer den vuxna kvinnan att genast gå
om hon mot ALL förmodan
skulle bli kär i en skitstövel.

Om hon vant sig vid att kärlek kostar stryk,
från pappan eller mamman,
kommer hon att stanna kvar
tills hon dör eller blir invalidiserad/galen.

Att sära på dessa två är en grannlaga uppgift
som kräver blod, svett och tårar
för bägge två och befriaren.

Man kan tala om s-m eller
det självutplånande blixtlåsförhållandet.




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-29 09:10



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Begreppet "normalt" i det här sammanhanget får inte variera ! Inget sex. Inget våld PUNKT !!!
2019-03-29

  Öknens Ros VIP
Vad som är normalt varierar från individ till individ.
2019-03-29

  Lottie Ålhed VIP
Själv arbetar jag med gömda misshandlade kvinnor på jour emellanåt och ser många drabbade av våldet.
Mäns våld psykiskt och fysiskt mot kvinnor är ett samhällsproblem helt enkelt. 20 kvinnor om året blir mördade av sina män eller pojkvänner. Ofta när kvinnan försöker lämna förhållandet.
Män misshandlar, och kvinnor och barn göms undan för att klara livhanken. Det känns inte riktigt som ett öppet samhälle när utsatta personer måste gömmas undan.Den som mobbas göms undan och den som mobbar går ofta fri. Trist helt enkelt.
2019-03-29

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag kommer ihåg när för 2 år sedan skrev en text och medes bilder med Josefin som var slagen till blå och gul! här på poeter.se, och jag infrågade om det var konjukturen eller kärlek till denna man?
då har många hoppat på mig jag, så kan inte skriva och skildra på bilden en kvinna av dignitet.
Jag tycker att det är en liten perversion i helvetet! varför ville Josephines "sug" inte vilja att någon skulle veta om deras kamomill?
"Dramaten går just på värklig drama" och där får ansöka spela teater, bara masokhist kvinnor och män, talade för mig en svenska språk lärare Ole snart 40 år sedan.
2019-03-29

    ej medlem längre
patriarkatet
2019-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP