Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De glömda

 

 

Låt oss hedra kvinnorna 
vid skurhinkarna
Låt oss minnas de år 
vi hade pisshinkar i stället 
för toaletter
Låt oss inte glömma när vi
kom i lappade kläder och blev
mobbade

Låt oss byta ut politiker
vart fjärde år 
De är redan förbrukade 
och välnärda diande 
i maktens korridorer

Häng ut alla profitörer 
och parasiter 
Sätt historiker som enbart 
hyllar bolagen under lupp

Hedra de som skriver 
alternativa berättelser 
som förtydligar historierna om
vilka som byggde landet

Glöm inte att inget barn föds 
med kniv 
Vem ger de ensamma mödrarna
ett värdigt liv 
Vem lägger en tröstande hand på de
hemlösas axlar när de gråtande 
berättar om förlusten av arbete och 
familj

Det måste finnas en annan ordning
som respekterar människorna

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 345 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-03-30 08:10

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2019-04-17

    ej medlem längre
En dikt som får oss att minnas de värdiga människorna - en dikt av en insiktsfull diktare!
2019-04-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Världen av idag, insiktsfullt beskriven. Och det är bara så sorgligt. Men alla kan göra lite, som kan bli mycket.
2019-03-30

  WyS VIP
Insiktsfullt!
2019-03-30

  ULJO
Precis omhändertagande kallas det som behövs. Respekt och käekek. Många har svårt för det. Det är därför vår värld ser ut som den gör.
2019-03-30

  Öknens Ros VIP
Det behövs en ny samhällsordning.
2019-03-30

  Kungskobran VIP
Det är svårt att förstå
varför många måste lida så
det gör ont i varje själ
som vill alla väl
Ta på de gula västarna
släng ut mästrarna
som sitter med makten
låt oss bestämma takten
skrik vråla så det hörs
så att alla berörs

2019-03-30

    ej medlem längre
Den som inte vill försöka förstå den utsattes lidande har sålt sin själ
2019-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten