Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sittplatsbiljett


Här i solen vid stugväggen har jag sittplatsbiljett till vårens stora föreställning
Snökuddarna som ligger kvar dämpar sorlet i salongen
men en ensam talgoxe bryter tystnaden med en vissling
Det är en magisk väntan på att ridån skall gå upp för den intensiva uppvisningen
Då är talgoxen med bland de andra stämmorna
och jag njuter av de välkända vårsångerna
och brasans knaster
Snart är det stora symfoniorkesterns tur att spela upp
Då hörs grannens grärklippare. dikestrimmare och motorsåg
aktersnurran från sjön, barnens sommarskratt och
krattans mönsterritning på grusgången
I preludiet startar odlingssäsongen
men då söker jag mig till hängmattan i äppelträdsskuggan
för att hellre odla mitt inre landskap




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 374 gånger
Publicerad 2006-06-22 15:16



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Glömde säga att jag som du hellre odlar mina inre landskap än tar tag i gårdens bestyr...hehe
2006-06-22

    Bodil Sandberg
Helt underbart kära vän!!!!
2006-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors