Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Vågornas fingrar

 

 

Vågornas fingrar 
smeker stranden

Mönster bildas 
som av små klor

De försvinner snart
när havet sköljer
över dem

En bild av vår tid 
på jorden

Kortvarig,
uppslukad av 
större krafter

Vågornas fingrar 
gör desperata 
försök att klamra 
sig kvar

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 295 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-04-02 21:16

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Inget är mer talande än vatten.
Fin rytm.
2019-04-07

    ej medlem längre
En klar favorit!Vågen!!
2019-04-06

  Jan Widströmer VIP
Redan Stagnelius var inne på temat om den sortens förgänglighet. Fortfarande läsvärd.
2019-04-05

  KattenKin VIP
Otroligt fin metafor! Jag har läst den förut, men det är en sån som kan läsas om och om igen. Applåder!
2019-04-03

  ULJO
Gillar havet och din text
2019-04-03

  Öknens Ros VIP
Fin metafor.
2019-04-03

  Feliaxel VIP
Vackert skaldat om havet
2019-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten