Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intill det glesnande led


Glesbygdens kvastar
sopar sig igenom
snötäcket mellan
marskattornas
skrålande och
vindarnas gång.

Fåglarna så här års
ugglar mest solokvist
och en och annan gaupa
har förirrat sig
upp på fjället medan
snösvängen klapprar på

Fläktarna greppar tag
i kalufsen som de
alltsomoftast gjort
denna isvindiga tid med
vänner bekanta i den
eviga förskingringen

Livsspången är
näppeligen några
hyllmeter gräddfil
för bygdeblad som
vänts över ända
och förkastats

Ändock går en varm
ström genom altargången
löftesrika tillströmningen
hemvändare vårvintrare å
några idéreaffinemang som
stundtals forslikt pulserar




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-04 10:56



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text, dessutom lärde jag mig ett nytt ord, gaupa.
2019-04-04
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP