Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krusningar

 
 
Vattnets yta darrar av små 
glittrande vågor 
 
Ett källsprång sipprar ned för 
den gömda strandvallen
 
De glittrande vågorna dör 
plötsligt bort och vattenytan 
återfinner sin speglande 
mörka glans 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 434 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-04-04 16:02

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mim
Så bra Åter"spegling" av havet.
2019-04-07

  Jan Widströmer VIP
Jaha. Så kan det va.
2019-04-05

  AKT VIP
Härligt bildspråk.
2019-04-04

  Blomma-Stjärna VIP
mycket vackert om sipprande vatten, glittrande vågor och mörka vattenspeglar!
2019-04-04

  Öknens Ros VIP
Fin naturupplevelse.
2019-04-04

  Poeten Salvador VIP
Fick idén "Nattens yta"
2019-04-04

  ULJO
Så fint
2019-04-04

  Feliaxel VIP
Vackert skaldat
2019-04-04

  Kungskobran VIP
När dom små vågorna drar sig tillbaka
släpps den krabba sjön fram
krossar förnöjt de små
sedan var allt som det var förut
2019-04-04

  Stefan Albrektsson
Fint avvägd och sammanhållen komposition - från glitter och rörelse till mörker och stillhet, med det rörliga hos källsprånget i andra strofen som en vändpunkt.
Snyggt klirrande t- och tt-ljud.
2019-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten