Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om man verkligen vill utvecklas och bli mer medveten krävs MOD


Mod i livets skola som börjar i underjorden....

Tänk att du är ett frö. Fröet har olika möjligheter.
Det kan förbli ett frö som är slutet utan fönster utan en gemenskap med existensen dvs livet. Fröet är dött eftersom ingen kommunikation finns med elementen, jorden,vattnet, luften, vinden med solen och stjärnorna. Fröet har inte gjort något försök att föra en dialog med allt som existerar. Det är fullständigt inkapslat i sig själv omgivet av " kinesiska muren"! Fröet lever i sin egen grav. En människa kan förbli ett frö trots att möjligheterna är serverade.
Möjligheten finns att modet leder fröet ner i jorden, att dess ego dör och att rustningen överges och att fröet börjar kommunicera med existensen. Det krävs mod att ta risken. Att våga söka djupare, släppa taget om det invanda mönstren som blivit en falsk trygghet..... Du öppnar fönstret, du blir sårbar... Det är det som är gåvan att våga växa förbi sina begränsningar..... Det krävs mod för när du växer möter du livets utmaningar, det smärtar men du kommer att känna dig levande och kanske finns en möjlighet till blomning som aldrig ett frö som aldrig vågar slå rot får chansen till...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-05 01:11



Bookmark and Share


  Pilträd
Så fint och tänkvärt <3
2019-04-05

  Johan Bergstjärna VIP
En mycket bra och viktig text.
2019-04-05
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP