Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Istapparna

 

 

Ovanför dig

Är som människor 
som vill klamra sig 
fast vid livet

Deras tid är utmätt 
och tiden tär oavbrutet 
på dem

Tills de faller 
som människor 
går de in i ett
nytt tillstånd

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 269 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-04-05 10:20

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mim
Bravo! Bravissimo!
2019-04-07

  ULJO
Så briljant skaldat. "Tills de faller som människor går de in i ett nytt tillstånd"
2019-04-06

  Bodingen VIP
En av de bästa texter jag läst, genialt.
2019-04-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Strålande bildspråk att fundera och spekulera över!
2019-04-05

  Poeten Salvador VIP
Höll på att få en istapp i huvudet när jag låg i barnvagnen
2019-04-05

  Jan Widströmer VIP
Lite annorlunda liknelse. Timglaset som istapp. Att istappen blir vatten går inte att ifrågasätta. Men vad blir då människan om liknelsen fullföljs? Här går nog svaren isär.
2019-04-05

  Ezmeralda VIP
Ja exakt så!
Det nya tillståndet för istapparna är vatten.
För människorna blir det återfödelse.
Tror jag!
2019-04-05

  Kungskobran VIP
Tillstånd av apati
väcker ingen eufori
det är ödets synfoni
när hoppet far
och ingenting finns kvar



2019-04-05

  Feliaxel VIP
Så sant det du skriver
2019-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten