Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens tänder

 
 
Tiden har barkat 
av furans stam 
 
Mannen ser det 
mäktiga minnesmärket
 
Grenarna sträcks som
knotiga fingrar upp 
mot rymden 
 
Tidens tänder  tänker 
mannen och känner 
på sin tynande kropp
 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 343 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2019-04-05 13:14

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Respons VIP
Existensiell dikt med fina allitterationer.
2019-04-08

    Mim
En väldigt kristlig dikt, kristendomen brukar betona, att när du är skör eller ensam, är du vacker och inte ensam.

Eller kort och gott; I det sköra, finns det vackra.
2019-04-07

  Poeten Salvador VIP
Med start hos den norrländska skogsbonden
2019-04-06

  ULJO
Träd är precis som människor. Fulla av liv
2019-04-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket fyndigt om äldre människor vs gamla knotiga träd.
2019-04-05

  Blomma-Stjärna VIP
ja, gudbevars
för oss minnesmärkta
gamla
och goa
- gamla o fria!
2019-04-05

  Jan Widströmer VIP
Män blir ofta knotiga så småningom. Eller drar på sig fetma. Nån vitsare har vitsat till det: Tidens tänder läker alla sår. Men inte i det här fallet.
2019-04-05

  Kungskobran VIP
Gammal man
Avig
Avbarkad
Avsatt
Avslagen
Avtänd

Ave Maria
Amen



2019-04-05

  Öknens Ros VIP
Trädet sträcker på sig, men människan sjunker ihop.
2019-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten