Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omlopp

Allting kretsar kring mig
Skevt
Växer omloppsbanorna fram
som årsringar
Där näring dryper ur universums kvisthål

Bördiga dagar
Där ögon ser mig
Öron som lyssnar
Fingrar som rör
De
Värmer sig i mitt ljus

Ensam ser jag dem cirkulera
Blinda
Stumma
Förstår de alls något
Bryr de sig ens
om mig
Från sina rymdskepp

Jag växer
Omformas
blad och grenar skjuter ut
I gröna explosioner
Fråmåt framåt uppåt

Där för var intet
Är nu jag
Ett doftande smycke
Ur mylla
Åt sol
Jag reser

Allting
Och samtidigt ingenting
Händer
Med mig
Och med världen
Och

Just så
förblir jag en gåta
Även för mig själv




Fri vers av Aaxel
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-07 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel