Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cancíon de amor, aah Barcelona, här får du



Barcelona
denna virvlande melodi
en trumma som spelar hjärtslag och färger
här drogs vi in
så unga i dig
du tog på oss
drog av oss kläderna
vi var nakna i all vår naivitet
med dig

du luktar inte som dem jag brukar älska
surt och cigarrök
lovisa skrattade sa,
Felicia, det där är ju harsch
när killarna rökte fulcigg på balkongen

här tittar killar på oss utan att sluta
här kostar vinet två juro eller inget,
det beror på vem vi har blinkat till
vi har aldrig varit så unga som nu
så flickigt medvetna

jag bor med en ensam hund och en marrockan
den enda mannen i hela staden som inte stöter på mig
och dagarna smakar nybakta degar och mynta
stekt vitlök och gamla sopor
vi luras in i dansen gång på gång på gång
dricker oss fulla minst varann kväll
köper skojiga saker på segunda mano
tappar bort oss i cuanto questa
skrattar, mycket
det gör vi verkligen

en natt vaknar jag upp på Hilton
jag minns kvällen som en av de kvällarna jag inte kommer vilja minnas
en annan vaknar jag upp med läppar mot min panna
som smakar som natten jag kommer tvingas behöva glömma
han blir det så

svårt att skiljas från när jag måste gå
vi kysser varandra
tills tiden pockar på och tvingar sig imellan
jag tvingar mig att inte titta bakåt när jag lämnar
det är det här med distans som alltid har lockat mig
här är vi

och mellan alla droger
allt sex
alla drinkar
så tappar vi oss själva
vi glömmer sverige
vi glömmer tidanpassning och perfekt veckade skjortor
renlighetsstandard och rädslan för det okända
och kastar oss rakt ut

Barcelona, ta emot oss nu




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-07 04:03



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Fantastisk fräsande svada!
2019-05-05
  > Nästa text
< Föregående

mögel