Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NPM blues

 

 

Läkaren undersöker mig och 
tar sedan fram en tjock bok och
en kalkylator

Jag sneglar på boken och där står 
det inte "How to treat tracheobronchomalacia"

Det är en kursbok i investeringskalkyl
och han säger bryskt att givet min status är mitt restvärde så lågt att kliniken i
framtiden inte kommer att ge mig respiratorstöd

Jag frågar "Hur kan ni fatta beslut om framtida behandlingar i förväg?"

Han ler överlägset mot mig men 
besvarar inte frågan

Jag vacklar ut från mottagningen 
och undrar vilket jävla företag jag 
hamnat på

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 410 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-04-10 07:18

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mim
Sorgligt!
2019-04-13

  Ninananonia VIP
Klockren känga tycker jag.
2019-04-11

  Respons VIP
Här har du fångat kärnan i människosynen i ”Homo Economicus”.
När läkarna överger den lidande människan och sin läkared
är det dags att ringa 112.
2019-04-11

  Bodingen VIP
"Du är inte lönsam lille vän" som HR-represeklanten sa
2019-04-10

  ULJO
Vården i ett nötskal
2019-04-10

  Johan Bergstjärna VIP
Absurdism av högsta klass.
2019-04-10

  Kungskobran VIP
Vad är en människa värd
ej alltför undernärd
ej fylld av brist och fel
är hon kanske värd en del
Det har räknats av en Dansk keminst
eller var det Amerikansk
att hon går faktiskt hem
till två och sjuttiofem.
Skål i bröder för allt som är förbränt
skål för kol och klor kalcium och tretton element

Nils Ferlin
2019-04-10

  Poeten Salvador VIP
Dr. Jersild sa att läkarnas största intresse är pengar
2019-04-10

  Öknens Ros VIP
Det kallas effektivisering.
2019-04-10

    ej medlem längre
Vårdens kalkyler i obalans, prislappar på ingrepp och behandling kontra katastrofbyggen
2019-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten