Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN GAMLE POETEN

Min strof är stram med noggrant sydda sömmar
och versen vävd i tankens fasta form.
Den följer inte längre känslans storm
men fylls likväl av hjärtats styng och drömmar.

Min dikt är tuktad enligt stränga lagar
och poetikens forna ideal.
I nuets mediala brus och skval
är den min tillflyktsplats på gamla dagar.

Min poesi är spunnen i antiken,
en Ariadnetråd i tidens gång
och när jag inträtt i de dödas riken

ska den få ledsaga mitt hjärtas sång
och fortsätta min vandring i lyriken
med sina mönster evigheten lång.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-12 10:15



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
"Äldre bildad herre" (Gullberg) här i aftonglans.
2019-04-22

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng med många fina inslag i varpen!
2019-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP