Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En monologisk dialog om ett ord

Betzy 1: - När jag tittar på Lyxfällan så retar jag mig på hur ordet"sjukt" används. När slösaren får stå till svars så kommer det eviga mantrat: "Det är sjukt". Vadå sjukt, tänker jag. Det är väl för tusan inte sjukt att slösa.

Betzy 2: - Men herregud, måste du titta på sådan skit då? Slå över och titta på Babel eller nåt istället. Där använder dom ju rätt ord!

Betzy 1: - Hmmm, jag tänker att ordet "sjukt" på något sätt befriar slösaren från ansvar. Man kan ju inte rå för sina handlingar om de är sjuka, eller?

Betzy 2: - Ja, ja, det har alltid funnits något att reta sig på....för de som börjar bli gamla. Slå över till något annat istället, för tusan!

Betzy 1: - Men om det nu är så att man har slösat bort sina pengar, gömt räkningarna i garderoben, tagit en massa snabblån och hamnat hos fogden, så är det ju inte SJUKT. Det är väl snarare dumt eller rentav korkat, säkert obetänksamt och i allra högsta grad oansvarigt.

Betzy 2: - Så där ja, nu har du riktigt kommit igång. Du är rätt bra på att använda pekpinnar du. Gå och lägg dig nu! God natt!




Övriga genrer av Betzy
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-14 06:35



Bookmark and Share


  Tina79
Fast ibland behöver vi se program som lyxfällan. I alla fall jag för att man ska känna att man är lite bättre ändå. Så dåligt har jag det inte, så dålig är jag inte!
2019-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Betzy