Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


De tunga stegen

 

 

 
Mina steg var lättare förr 
och lyfte mig framåt 
 
Nu har stegen blivit tyngre 
och kortare och jag har 
blivit ett hinder för 
de som har bråttom 
 
Jag tar allt längre pauser
vid skyltfönstren för att 
dölja min saktmodighet 
 
Min tid för eftertanke har 
ökat väsentligt men det 
märker ingen av snabbgångarna
 
Det är trots allt ett hemligt 
vapen i kampen mot stressen 
 
Hunden för mig sakta framåt
Han har kommandot nu 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 318 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-04-17 19:42

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Jag hoppar inte över staket längre
2019-04-17

  Kungskobran VIP
Alltid lika bra
2019-04-17

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket bra.
2019-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten