Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfällig

Jag har aldrig varit bra på det här med att dejta.
Inte ens tinder har kunnat bryta min barriär.
En swipe dit. En swipe dit. Det är brutalt jäkla omöjligt att bli kär.
Tinder blev mitt heltidsjobb och jag skulle göra mig en hobbykarriär.
Ni har sett sådana som mig förr, ni vet vem jag är. .

- Jag är den där lördags optimisten,
mitt i natten solisten ,
bara "vissa-dagar-i-veckan -realisten".

Som hoppas på att träffa mr. Right på Konsum.
Vi sträcker oss båda efter den sista mjölken.
Han erbjuder den till mig, o vi byter andetag..
Enligt romantiska filmer är det nu jag ska bli knäsvag.
Och sedan tror att detta är menat, det är såhär jag ska bli kär,
jag tänker ändå att den typen av berättelse åtminstone bygger karaktär.
Men på något sätt , är det inte riktigt så lätt..
för när vi både sträcker oss efter den sista mjölken
och han frågar om jag vill ha den så säger jag nervöst nej,
han säger okej.
och han går därifrån,

-jag känner mig som ett fån.

Jag förlorade både killen och mjölken, vilket Jävla rån!


Nej, jag kan inte kalla mig själv för lördags optimisten.
Jag är nog snarare den där -alla dagar på året statisten.
Som slängs fram och tillbaka mellan människor.
Väntar på min tur.

Men är bara någons för stunden ,
någon i bakgrunden,
någons snart,
någons bristfälliga,

~ någons tillfälliga.


Så Nej jag är inte så bra på att dejta.
Men lyckades swipa till mig en dejt.
Du föreslår att vi går hem till dig,
jag håller med eftersom att det som vanligt inte är städat hemma hos mig.
Samtalen flyter inte helt på som det ska , men du tror att det går bra.
Du lagar thaimat o i bakgrunden spelas Killing me softly och jag relaterar.
Till maten bjuder du på vin.
Jag skymtar flaskan relax bakom kryddorna.

Relax..

Det är komiskt för det är allt annat än vad jag är.
-Relax.

Jag flinar för att jag ser att det vinet är billigt. O du rodnar för att jag vet.
Jag hatar pinsamma tystnader så jag tänker att jag ska säga något djupt som.
Det är lugnt. Vi poeter kan få allt billigt att låta dyrt. Men istället så hör jag mig själv säga.

Hur mycket väger en isbjörn. Jo. Tillräckligt mycket för att bryta isen.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Liiindis
Läst 271 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-04-19 05:00



Bookmark and Share


  Vanessa Chowdary Larsson
till slut!!! *
2019-04-30

  Vanessa Chowdary Larsson
Jag älskar den här texten. Klockren från början till slut!!! ?
2019-04-30

  Hon kallar sig poet VIP
Aaaah grymt, och slutet var så där överraskande träffsäkert formulerat. Isbjörn grrrr damn*
2019-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Liiindis
Liiindis