Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

01.23

Det är söndag.
Klockan är 01.23 & jag borde ha lagt mig för exakt
1 timme & 23 minuter sen.

Men jag tappade förståndet för länge sen,
så för att inte tappa mig själv helt och hållet så;
- subtraherade jag sömnen & +adderade handbojor på mina tankar.

En fånge i mina egna tankar.
Så det resulterade i att jag istället började räkna tid.

När jag borde räknat drömmar.
När jag borde räknat stjärnor.
När jag borde räknat nuet.

Det är så mycket man borde.

Jag besteg kinesiska muren häromdan.
Du tyckte att det var coolt.
Men innerst inne tyckte jag att det va rätt patetiskt.
För jag kan inte ens bestiga den viktigaste muren inom mig.

Men bara för ikväll. Kan vi låtsas att jag mår bra.
Bara för ikväll, kan du hjälpa mig att drypa nattens neonljus medans
jag andas samtid på en grön balkong i Shanghai.
Och sedan höja volymen till Lorentz & Sakarias,
titta upp mot molnen, och nynna till ( ni kan inte nå mig )
ifrån 24:e våningen.

För just nu, är det mitt enda borde!







Fri vers av Liiindis
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-07 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Liiindis
Liiindis