Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Driver

 



Slagregn piskar havet 
Vågorna ryter och 
driver vatten mot 
land 

Klippor och stenar 
eroderar mycket långsamt 
efter famntagen med 
upprorisk sjö 

När vindarna mojnat 
lugnar sig havet och 
andas som efter en 
kärleksakt 

Stranden får vila när 
flod blir till ebb 

I kustlinjen går samlaren 
med sin säck och hämtar 
skatter som ej längre 
döljs under ytan

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 349 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-04-23 22:49

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt i sensuella toner, som tål att läsas många gånger.
2019-04-24

  AKT VIP
En härligt komponerad naturbild.
2019-04-24

  Öknens Ros VIP
Så fint du beskriver naturens krafter.
2019-04-24

  Stefan Albrektsson
Fin händelserörelse från vindpiskandet (gott med de ilande i/y-ljuden i den inledande strofen och dess raska rytmik), till mojnandet och slutligen till finnandet av skatter i stillheten.
2019-04-24

  ULJO
Här fick du åter till det. Riktigt bra
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten