Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är din fiende..



I vänner, som kom till mig att
förnedra mig,
förleda mig,
förstöra mig
med ånger,
så hör av mig,
böj ned för mig
och sånger -
hör, edra ej
vann.
Jag är din fiende,
sann.
Jag kan
än sjunga
med rosslig lunga
min sång förut
att nyfödd rungas
där sveken slungas
ur tjuten ut.
Förnedra mig,
vanhedra mig,
beveka mig
att eka ej
det gångna
men nyfödda sånger
förr fångna.
För er, nedböjda,
går pipor höjda.






































Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-25 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP