Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simons täcke

från Lewi Pethrus i Arbrå skickade du kartonger fulla med tyger
av alla de slag
för att jag skulle sy ett lapptäcke
det skulle vara mycket rosa och gummi sa du
sydde fast några nycklar
i täcket av gul sydväst
många färger och material
en bit av spegelblus från Anarkali
det är inte konst
det är hantverk sa du
då sprättade jag upp linningen
skrev mitt namn




Fri vers (Fri form) av astridchen VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-26 12:19



Bookmark and Share


    All my ghosts
Kul med dina dikter att man får slå upp ord och namn ibland, för att lära sig något. Det blir lite mer som att lösa korsord, lägga pussel, att inte hela dikten serveras rätt upp och ner på silverfat, utan att det istället ges lite ledtrådar, referenser som man får följa som ett snöre, ett trådnystan, in i labyrinten (som då är diktens värld).
2019-04-26
  > Nästa text
< Föregående

astridchen
astridchen VIP