Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Känslotåget

 

 

Stannar ryckigt 
vid en ödslig station

Belysningen från
vagnarna varierar 
i färg och styrka

En sliten konduktör 
klipper min biljett
och säger att det 
är valfri placering

I första vagnen 
är ljuset dämpat
Människorna sitter
med nerslagna ögon,
dricker  absint och 
läser dystra dikter

I nästa vagn spelar 
en stråkkvartett 
vacker musik 
Belysningen är 
angenäm 
En lugn stämning 
smittar av sig och
jag blir fylld av 
tillförsikt

Den tredje vagnen 
sjuder av liv
Belysningen är
intensiv och samtalen
är hetsiga, pådrivande 
Samtalen sker via 
mobiler

I nästa vagn skriker 
och gapar alla 
Skilsmässokontrakt
delas ut och arvingar 
slåss om de snart 
döendes gunst

Sista vagnen 
är en bild av 
helvetet på
jorden 
Skott avlossas
och män i vita 
huvor dödar färgade 
Blodstank och krutrök

Jag hoppar av tåget 
när det bromsar in

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 366 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-05-01 20:46

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingemies. Blandning
Kanske inte skulle stanna kvar på tåget
2019-05-04

  Bodingen VIP
Tåget från helvetet där SJ rationaliserat bort tågvärdarna
2019-05-03

  Respons VIP
Det blir som livets tåg. Den som går för långt (in) riskerar att dö i förtid.
2019-05-03

    ej medlem längre
Vad hette perrongen Du hoppade av på?
2019-05-02

  Boneyfrank VIP
Det är en mörk mardrömslik berättelse du målar upp. Välgjort och med inlevelse!
2019-05-02

  Öknens Ros VIP
Som en hemsk mardröm.
2019-05-02

  swim
bättre hoppa när det bromsar
än när det skenar
2019-05-01

  juliaparkas17
En variant på en liknande dikt du skrivit ?
2019-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten