Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skev vind

Igår kom en vind från sidan
En sned och tvär vind
En kall och märklig kraft över stålblå vattenyta

Fåglar drevs på snedden
Upp och bort
Träd verkade lyfta
Det yrde och dammade
Det riste och drog

Allt blev så märkligt
Gropar blev gupp
Där jag cyklade
I högersväng åt vänster

Barnfötter jagade runt
föräldrar på cykel
Någon gick baklänges
Jackor fladdrade mot vinden
Hårtestar famlade i ansikten
Ögon och näsor förvridna
Och
Vår var vinter

Kläder passade inte
En gothrockare
En hippie
En tant med hund
Alla skeva av vinden
Stegen osäkra och stela
Ingen passade in
Inte ens fåglarna trivdes

Det blåste snett framifrån
I vindbyar som knuffade oss mot en avgrund
Rädslan i luften
Så påtaglig och ovälkommen
Allt så osäkert
Allt så oönskat
Inte ens marken tog emot oss





Fri vers av Aaxel
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-07 09:57



Bookmark and Share


  J P VIP
Sista raden blir ett riktigt snyggt slut!

/J
2019-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel