Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Född till man

du ser
eländet som du är en del av
bara genom att vara född till man

du vägrar
bespottar dina bröder
vill vara något annat

ett jag
fri från förväntningarnas bojor
sann mot dig själv

du
som föddes in i privilegier
en last och en möjlighet

skrik
ditt nakna bröst
lägg hjärtat i min hand

vila
din trötta själ
lägg huvudet i mitt knä

jag vägrar
se något annat
än just dig min älskade

vi ser
eländet som drabbar oss
kvinna som man




Fri vers av Lazuli
Läst 196 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-08 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lazuli
Lazuli