Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag fick stora delar av denna idé när jag promenerade i skogen, som om den talade till mig. Skrev denna direkt efter min promenad och kände mig nöjd att ha gett skogen en röst.


En hyllning till skogen


Skogen du är så vacker, mäktig, storslagen och majestätisk
Nattens mörker kastar skuggor, ett prasslande och hoande gör dig också mystisk
Från slingrande stigar till dimman över en myr så stor
Du är en del i att gräs, buskar, mossa och blommor gror
Porlande bäckar som smyckar din redan perfekta grund
Du ger en stillhet och tysthet, tillåtelse att koppla av en stund
Häpnandsväckande ståtlig och facinerande du väcker förundran
Med din urskog, höga träd och breda stammar lämnar du oss i beundran
På vintern är du vit, frostig och täckt av djup snö
Jag väntar ivrigt och längtar tills det ska bli tö
För när jag på din mark går finner jag ro och harmoni
En fågels sång, en blommande humla är skogens egna symfoni
Du finns i alla dess former som tall, gran löv och regnskog
Men människor kan vara naiva och giriga vi av dig för mycket tog
Vi skövlar, skräpar ner och förstör, nu är gränsen nådd
Du kan ej tala, har ingen röst så vi måste göra dig förstådd
Du bidrar något enormt till oss, samhället och välfärden
Fina skog, du som vitt och brett sträcker dig runt om i världen
Genom årtusenden du funnits för både människor och djur
Att du finns är en förutsättning, det är en otrolig tur
Du ger oss mat, virke, bränsle och olika bär
Ja utan dig skulle inget överhuvudtaget existera, vi vore ej här
Så mycket mer om dig vi måste samt behöver upptäcka och lära
För om du i framtiden ska finnas kvar är det det minsta man kan begära
Så värdefull, viktig, kraftfull och skör på samma gång
Ett klokare tänk att bevara dig, ja vägen dit är lång
Du ska stå kvar nu och så fortsätta i så många generationer
Det är vårt mål, siktet fram och där finns starka ambitioner
Dessa rader jag behövde skriva för jag dig vill hylla
Du med din glans och givmildhet du fortsätter våra liv förgylla




Fri vers av Kaffedivan
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-10 00:19



Bookmark and Share


  Kaffedivan
Tack så mycket :)
2019-05-20

    ej medlem längre
Vacker och viktig text!
2019-05-20

  Kaffedivan
Tack så mycket :) blev väldigt nöjd med denna text.
2019-05-12

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Er ödmjukhet ger intrycket av en finstilt själ,bakom texten,inget tillgjort och arrangerat,utan med rak och ärlig framtoning,binder du ihop din poetiska bukett till ett konstverk av ord.

2019-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Kaffedivan
Kaffedivan