Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett medmänskligare Europa

När jag går av pendeltåget


hör jag ljudet av pengar


som skramlar mot varandra


redan då går autopiloten på


den avvärjande gesten


det stela avvisande leendet


när jag tittar upp möter


jag en äldre skäggig man


med ett fantastiskt leende


en kort sekund


sedan är ögonblicket borta


Jag blickar framåt


och tittar på en valaffisch


från Centerpartiet


om ett medmänskligare Europa


Inte jag


Inte här


Inte nu




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-15 05:43



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Inkännande, avklädande de outvecklade reaktioner vi helst inte vill kännas vid. Skrivet med angelägenhetens skarpa penna!
2019-05-19

  Blomma-Stjärna VIP
säger samma som Marita!
och tänker
ett medmänskligare Europa handlar om att se, inse och inte minst förstå sin del - inte stjälpa, inte förtrycka och utnyttja mer - att sätta lagar mot det... mot rasism och åsiktsförtryck t.ex. är en början - - -
tiggeriet känns som ett tillkortakommande från Eu:s - vår del -vi som har maten på bordet och boendet ordnat tror vi inte på att det finns så det räcker för alla?...
2019-05-17

  Kungskobran VIP
Mänskligheten börjar med sig själv
2019-05-15

  Marita Ohlquist VIP
Som vanligt en bra och tankeväckande text!
2019-05-15

    Sefarge VIP
Haa!
Känslor kostar
Ej mycket att utfästa
Men låter ju bra?

2019-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP