Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


fria tankar


Väder


Väder
och då menar jag
riktigt väder

gör något gott med mig

regnet som piskar mig i ansiktet
rimfrosten som skaver i
ögonfransarna när jag blinkar

får mig att känna mig
levande

vinden som halvt blåser mig
av bron
får mig att ta mig samman

och kämpa framåt

Väder gör också något
med min inre människa

likt en tornado
lyfts mina fastlimmade tankar
upp i skyn

och släpps därefter ner

inte i ett virrvarr
utan i ett ordnat mönster
sorterar de in sig

på nya ställen i hjärnan

som sagt var;
väder
gör något med mig

jag tänker nytt
fräscht

och fritt




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-18 18:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken goding. blir glad när jag läser. Denna ska jag minnas när vädrets makter slår till.
2019-05-21
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP