Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Den rosa kvällshimlen

jag hämtar er vid tåget
i bilen kör vi många mil
innan motorbromsandet
sker med automatik
på bagageluckan en grön skylt

i telefonens flöde en minnesbild
för 10 år sedan grävde
du ogräs i potatislandet
och jag tittade på
i år gräver jag ensam

pingstliljorna som vajar i gräset
grävde du ner för längesen

i år gjorde jag som du alltid ville
hela landet klart
alla frön i raka rader
medan solen sken
morgonen efter öste regnet ner

mössen har byggt bo
i våra täcken och lämnat svarta spår
jag hittar svarta sopsäckar
att stoppa täckena i

idag sken solen igen

vi går längs byvägen
träden ljust gröna
fåglarna håller kvällskonsert

den rosa kvällshimlen
speglar sig i vattnet
framför bergen

i bilen på vägen hem
pratas det om skandaler i politiken
trafiken flyter fint

© Eva Hedlund fd.Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-20 22:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2019-05-21

  ULJO
Berättat med vemod och melankoli.
2019-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP