Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag finns i Sverige en kväll i maj



Jag finns i Sverige en kväll i maj

jag gillar henne precis lagom varm

cykeln känns som en surfingbräda när man glider hem

afrikansk melodi med boom-bap åker mot himmelen


gjorde väl ingen nytta för samhället idag

när jag bytte jobb mot vardagsfilosofi

har vi verkligen tid med nio till fem ritualen

när vi ännu inte förstår våra tankar?


Sverige en kväll i maj

lockar till sig persiska dockansikten

hade gärna varit hjälte i pjäsen

men har glömt bort mina repliker


fattar ni hur Sverige en kväll i maj

blir braj ” in my unvisible pipe”

är det som ingenting man får ett finger i allt?

andas i en småstad som glömt sitt namn


mitt skratt och mina många ”tack”

är skrivet på smutsiga servetter

fattar ni bilden?

det är lugnt, inte jag heller


laddade känslor

men lever ändå inte 100 procent

önskar jag kunde skratta

att mitt liv är ett skämt


Sverige en kväll i maj

gör en långsam fade-out

min ungdom i ett gammalt sinne

jag har gråtit hela dan med torra ögon














































Fri vers (Fri form) av Madrugador
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-21 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madrugador
Madrugador