Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt zigenaren spela gitarren



Låt zigenaren spela gitarren

sjunga till oss på osäkert avstånd

dom vill livet ska va Volvo och mellanmjölk

livet som ALDRIG NÅNSIN

varit lagom


Rymden exploderar

en jordnöt kan döda

så vi har inte tid att va rädda för ord

Låt zigenaren spela på gitarren

en melodi för både en svart panter och vitlök

deras rasistiska tolkningar får en syreattack

när jag dansar i Flamenco takt


Varje dag måste jag övertyga mig själv att jag är

one of the ”good guys”

men ni är ansvariga för era egna tolkningar


högskolestudier och livserfarenhet

och den enda nyckeln frihet

jag upplevt

är om vi bara tar en liten paus i vår rättfärdighet

och låter zigenaren


spela gitarren




Fri vers av Madrugador
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-17 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madrugador
Madrugador