Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Min existens

 

 

Existerar jag 
eller är det någon 
som tagit sin boning i mig

Nyss låg jag och lyssnade 
på ljudet från ett tåg som 
gick igenom mig utan 
att stanna

Jag är inlåst i källaren 
med gamla fotoalbum 
som för mig tillbaka 
till origo

Min slumpvisa vandring 
genom koordinatsystemet 
har förundrat mig

Jag är tvådimensionell som 
en spelare i ett gammalt hockeyspel
Undrar när den tredje axeln 
ger mig kött på benen

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 398 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2019-05-23 09:19

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
½
2019-06-03

  Rise Little One
Ett mästerverk att ta till sig.
2019-06-01

  Minona
Så himla bra!
2019-05-30

  Rafmagn VIP
Väldigt vackert!
2019-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Existentiella frågetecken utan svar, i livets irrgångar. Mästerligt!
2019-05-24

  AKT VIP
Spännande upplägg. Känner en klaustrofobisk känsla när jag läser den. En vilja att komma ifrån något?
2019-05-23

  Respons VIP
En dikt som skapar en känsla över att inte ha kontroll över sig själv och sitt liv. Välformulerat!
2019-05-23

  limerick
Som det nobelprisbelönade tvådimensionella grafenet, med endast en molkeyls tjocklek. Det verkar inte alls trevligt.
2019-05-23

  juliaparkas17
Strålande!
2019-05-23

  morgonstjärna VIP
det där med tåget som går igenom utan att stanna

tänker på livet/tåget man inte hinner stiga på tolkningsrätten är egen.

2019-05-23

  Kungskobran VIP
Existensen
är sentensen
i en 4e dimension
Vi kan den ana
i kvantens funktion
och kata
i hyperrymdens data

2019-05-23

  Poeten Salvador VIP
Vi finns när vi blir sedda eller hörda
2019-05-23

  Feliaxel VIP
Det är många stora frågor att få svar på i ett liv
Men även små
2019-05-23

  ULJO
Ibland kan man bara undra och sukta efter svar. Nyttigt i bland
2019-05-23

    ej medlem längre
Vilken axel är det?
2019-05-23

  Öknens Ros VIP
Surrealistisk känsla.
2019-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten