Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens vingslag

 

 
Natten kommer 
med tunga vingslag 
 
Du försöker fly undan 
din ångest 
 
Natten slår ner 
på dig och 
sätter klorna i 
dina flykttankar 
 
Du vaknar gång 
på gång med 
blicken riktad 
mot rovdjuret
 
Natten tar dig



Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 399 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2019-05-25 01:11

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
½
2019-06-03

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Langtath
2019-05-30

  Eva Langrath VIP
Stark text om den oroliga natten
2019-05-26

  Poeten Salvador VIP
Låter otäckt
2019-05-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Starkt diktat om natten, som inte alltid är en vän.
2019-05-25

  AKT VIP
En stark text som berör. -Och ...det är därför man har nattlampan på....
2019-05-25

  Rafmagn VIP
Wow, stark text!
2019-05-25

    ej medlem längre
Stark text, som alltid
jag funderar på hur natten slår ner och sätter klorna i flykttankarna, jag vill tolka det som en välsignelse samtidigt som det är skrämmande.
Att fly är en respit, men för egen del är det även att vända mitt ansikte från det jag inte vågar bearbeta
2019-05-25

  Kungskobran VIP
Den Freudianska lösningen

Mardrömmens manifesta situation
ger en illusion
i den latenta drömmens mission
att rensa hjärnans skrot
med REM sömnens bot
2019-05-25

  Kungskobran VIP
Stor dramatik, man känner hur det kryper under skinnet
2019-05-25

  Feliaxel VIP
Ångest är ingen trevlig känsla
2019-05-25

    Mim
Bra beskrivning av ångest eller sömnens kappa!
2019-05-25

  ULJO
Natten är sömnens största fiende.
2019-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten