Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget


I rörelse

runt om rör sig tiden
men mitt i står den stilla

hon pratar om 4 åringars barnfetma
staplarna visar socioekonomiskt samband
i hörnet viskas och tisslas det
i bänkarna scrollas det på mobiler
och tummar skriver snabbt
multitasking eller ointresse
barn måste få springa

den livsnödvändiga leken
finns den, får den finnas
ryms den i den inrutade tiden
får man låta
får man leka vid matbordet
vem hjälper den som inte kan låtsas
pangpang det är inte på riktigt
nu är du död
gjorde det ont
blöder du
några leker för att överleva

på kvällen Asbury Park
sonens förtida morsdagpresent
på scenen ett gäng äldre herrar
det vita håret under hatten flyger och far
gitarrerna avlöser varandra
orgel, piano, trummor
improvisation
några tolvåringar kommer in på scenen
lockas längre och längre fram
en arm runt en axel, du vågar, du kan
alla de äldre slutar spela
en tolvårings gitarrsolo stiger mot taket
jag kan jag törs, jag står här
två flickors röster flätas ihop
grand final alla tillsammans
en tolvåring på trummor
avslutar med frenesi
mitt i det mörka runt om oss
finns glädje och hopp
 

orden delas vid middagsbordet
rör sig runt förr och nu
framtid och dåtid
nya vägar ska provas
den ensamma mannen
ser sig om förvirrat om i lokalen
letar en Lisa som inte finns där
går åter ut på trottoaren
står tvekande kvar en stund
innan han går

i skymningen ökar jag
mina steg
hör andra steg bakom
inbillade eller verkliga
obehaget kryper i mig
när jag passerar tunneln
steglängden ökar
skönt att rygg och ben fungerar som de ska idag
det är inte alla dagar

utanför vårt hus
möter du mig
stegen bakom mig var grannens
hon åker upp i hissen
tillsammans med oss

idag är det morsdag
på bilden som möter mig
vinkar barnbarnen
med norska flaggor

på bilderna från 1985
en mamma tre döttrar
på besök i Röros

café
regnkläder
utflykt i skogen
matsäck
blommor som plockas

tre döttrar
nu mammor till
åtta barnbarn
utspridda i tre länder

runt om rör sig tiden
mitt i står den stilla

© Eva Hedlund fd. Langrath 2019




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 634 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-26 13:52



Bookmark and Share


  ULJO
Tack för att du delar din resa.
2019-05-27

  walborg
Tack för stämning, underbar bild och orden
2019-05-27

  Per Rydberg
Mitt i, och där står du! Vilken nära och vacker vardagsbeskrivning sedd från dina ögon i mitten!
2019-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP