Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vaka val


Valvaka


Vaka du val
mot plaster i ditt hav

Passa dig lax
din andning kan bli kvav

Akta dig and
för olja i din dräkt

Solen är tänd
men snart kan den bli släckt

Människosläktet
fattar nu beslut
väljer hur jordens
framtid ska se ut

Hoppas du val
kan simma frisk och hal

och att du lax
får andas syre strax

Dig lilla and
vi önskar fina band

i din fjäderdräkt
- och att solen ej blir släckt

än på många år

allt beror på vem
som
våra
röster
får










Bunden vers av stormengudrun VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-26 21:31



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Välvalda formuleringar o fina tilltal!! Spännande associationer till temat...

Även fast jag tycker det är långt ifrån självklart vilket parti som har bästa lösningarna på problemen - och hur viss forskning sållas bort som kanske visar sig minst lika rätt om tretton år - så väcker din dikt situationens allvar på ett läsvärt vis!
2019-06-03

  Larz Gustafsson VIP
Röstandet är överskattat.
Själv vägrade jag.
"Eliten räknar med din röst. Gör dem besvikna - riv ditt röstkort!"
Jag lydde den uppmaningen från Kommunistiska Partiet redan innan jag visste att man tryckt den på en broschyr.
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP