Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Sorgesång

 

 

I natt ber jag till Gud
och väntar på bönesvar

De kommer aldrig direkt 
utan efter några dagar eller 
veckor

När jag lägger blommor
på min systers grav 
känner jag en mild vind
smeka min kind

När jag förtvivlar och
gråter kommer dofter 
som lugnar mig

Gud reflekterar och hans
svar är eftertänksamma

Han riktar min blick 
mot det vackra som 
finns bland oss

Vi är många som behöver
tröstas när hatet och våldet
skuggar våra vandringar

När religiösa sekter förvränger
orden och splittrar oss

Det måste finnas en 
bättre värld 
med plats för kärlek 
och mystik

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 367 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2019-05-27 05:29

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
½
2019-06-03

  stormengudrun VIP
Jättefin och trösterik:-)
2019-06-03

  Minona
Så fint!
2019-05-28

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket bra.
2019-05-28

  annapoem
Sista stycket tar jag med mig. :)
2019-05-28

  LenaJohansson VIP
Fint diktat!
2019-05-28

  AKT VIP
Där hoppet finns, lever också kärleken. Där tron finns, kan berg försättas
och tröst uppstå.
2019-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd dikt om världen av idag och den vi önskar oss. Visst borde en bättre värld finnas?
2019-05-27

  limerick
Mästerligt!
2019-05-27

  WyS VIP
Vacker betraktelse!
2019-05-27

  Öknens Ros VIP
Må kärlek och det goda i världen leda oss till en bättre värd, utan krig och kaos.
2019-05-27

    Sefarge VIP
Klokansfyllda
Inre visdomstankar!
Den som söker
Skall finna
Men då får
Man också
Leta och ge
Väntan på
sitt svar?

2019-05-27

  Kungskobran VIP
Saliga äro de saktmodiga ty de skola besitta världen
2019-05-27

    ej medlem längre
En fin vacker mystisk dikt som har en given plats i både denna och i en bättre värld.
2019-05-27

  juliaparkas17
Fint skrivet!
2019-05-27

  ULJO
Må de religiösa sekterna en dag falla för sin egen ondska.
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten