Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dröm i slaskens tidevarv

Jag hade tänkt att bryta mig ur mitt fängelse.

Spräcka revben och låta hjärtefågeln breda ut sina vingar av himmelslängtan 

 

Se där skulle alla ropa av förundran.

Se den gyllene sollängtan som reser sig i gryningen.

 

Abrupt avbröt den röda plåtlådan som fraktar vardagssörjan ut genom stadens artärer.

Förövrigt samma makrillburk som blodlöst tar utarbetade kroppar tillbaka till venvägen i utkanten av förorten.

Jag tänker imorgon minsann!

Då jävlar ska jag kasta vardagslunkens färglösa överrock!

Då ska jag skina starkare än min befrielse.




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-29 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ