Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Ditt ansikte i min spegel

 

 

 


Min kärlek är så stark 
att jag ser dina vackra
ögon och leende mun
i min spegel varje dag

Den påminner mig om
den oerhörda längtan 
som finns hos mig 
efter dig 

Efter en längre tid 
ser jag att bilden 
av dig bleks 


Ditt leende är borta
och ögonen tomma

Jag borde ha sett tecknen
Jag borde ha förstått att 
bipolariteten förminskat
dig, förlamat dig 

Flera år efter att du tagit 
livet av dig kan jag se dina
vackra ögon i min spegel 

I bakgrunden ser jag 
dessa ögon som 
bländat mig

 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 342 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2019-05-31 12:59

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
½
2019-06-03

  KattenKin VIP
Jag ser allt framför mig, du är helt suverän på att mejsla fram kärnan, och jag känner hur det känns både bakåt och det man bär med sig; kärlek, längtan, självförebråelser. Stark text!
2019-06-03

    mmh
<3
2019-06-01

  StinaJ VIP
Berörande och vemodigt skaldat.
2019-06-01

    Lars Gullberg
ödesmättat och alldeles galet vackert. närmare människan kommer man inte i din poesi.

Den skakar om så som mästerlig poesi alltid gör.
2019-06-01

  ULJO
Starka bilder av saknad.
2019-06-01

  Kungskobran VIP
Du försvann
i ett dunkel
som jag inte förstod
Sökte förklaring
som jag aldrig fann
din skugga finns kvar
den hemsöker mig om natten
söker klarhet som inte finns
Fanns du
eller var du en dröm



2019-05-31

  Ingvar Loco Nordin VIP
Din dikt griper mig i nackhåret, ryster om, skriker: Se, för fan, se! Och jag ser.
2019-05-31

  Blomma-Stjärna VIP
Kärlek - trots saknaden!
2019-05-31

    ej medlem längre
En oförglömlig dikt som griper tag
2019-05-31

  AKT VIP
Sorgset och med eftertanke.
2019-05-31

    ej medlem längre
Du låter mig se själv, är det som faktiskt gör att jag känner mig fri. Att försöka övertala mig, gör mig bara mer ifrågasättande inför andras påståenden.
2019-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten