Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


En remiss för mycket

 


 
Jag har blivit Svarte Petter-kortet 
i sjukvårdens remissbehandling 
 
Nu packar jag ryggsäcken och 
reser norrut med mediciner och 
en uppsättning kläder 
 
Jag har låtit bygga en eremitgrotta 
längs Finnmarks kust 
Där finns mat och dryck för det 
närmaste året 
Syrgastuber finns om jag skulle få 
akut andnöd. 
 
Besökare är inte välkomna
Grottan är belägen nära kusten 
,insynsskyddad och stabil nog 
för att stå emot norra Ishavets
stormar. En bäck med friskt vatten 
finns nära stugans ingång 
 
En same från Alta förser mig med 
ved så att jag kan elda i min öppna 
spis. 
 
Här kommer jag att sluta mina 
dagar 
Mina sista dikter skriver jag för 
hand 
Jag för loggbok över mina 
observerationer 
 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 277 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-06-03 16:08

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Förstår dig
2019-06-04

  AKT VIP
Välformulerat! Öde platser och avlägsna öar är nog något dit var man/eller kvinna tar sin tillflykt när vardagens bekymmer och livets måsten är för övermäktiga. Hoppas att du har kraft att i alla fall begynna en resa tillbaka mot civilisationen.
2019-06-04

    ej medlem längre
½
2019-06-03

  Johan Strömstedt
Nu får du se upp. Hyrde något liknande för ett par år sedan. Det låg också på en lapptopp. Tack vare den i och för sig friska men dessutom ytterst kraftiga vinden blåste två p-en bort och då så satt man där igen av gammal vana igen.

2019-06-03

  Kungskobran VIP
Stugan längst ut på Norkinnhalvöja
,Europas nordligaste punkt, är ledig
Varsågod och stig in , det finns både ved och proviant.
2019-06-03

  Öknens Ros VIP
Känsla som känns igen.
2019-06-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland vill man försvinna från världen, när allt tynger sinnet. Du sätter ord på detta, på ett spännande poetiskt vis.
2019-06-03

  Johan Bergstjärna VIP
Det låter skönt.
2019-06-03

  KattenKin VIP
Ja, så kan det kännas, förstår dig!
Har läst den här förut, tycker om den, den har en anarkistisk styrka i sig.
2019-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten