Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


”Fuck stressen ja, cool som jabbar musiken, pass på pressen, och spola balla rubriken” (Masse Salazar, Labyrint)


Respass (vem fan orkar läsa en dikt på mer än tre rader)

 

Jag är en förort som vill nåt

men vet inte vad

det som vuxit ur vildmark

blir aldrig stad

 

kan asfaltera över den

klä min kropp i betong

luften - jag behöver den

kostymen, för trång

 

en perfekt produkt

av dagens logik

konsumera dig lycklig

spela dig rik

 

jag är en kammad yta 

och en rufsig själ

blir matad med budskap

men jag svälter ihjäl

 

vardagens stress

e död för poeten

måste byta adress

hitta långsamheten

 

checkar in checkar ut

notan är skriven

som en sista salut

bränner arkiven




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Silverstripe
Läst 306 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-06-04 20:57



Bookmark and Share


  Hjördis Krovotskij
Wow. så bra
2019-06-05

  Elaine.S VIP
Vilken tur att det var mer än tre rader att läsa.. intensiva tar sig orden in i mitt inre och jag rycks med för jag känner ordens mening likt hårda pulsslag. Den här sortens ord talar ett klart och tydligt språk och jag gillar det.
2019-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe