Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om avstånd...


Brottstyckets poesi

Jag har glömt det du är

det du var fladdrar i vinden

den vind som föds i mellanrummen

får fart över mil och minuter

 

vi slog sönder alla timglas

försökte stoppa tiden

glömde att öknen

är ett hårt ställe

för det som vill växa

 

ett landskap svept av siroccon

din silhuett en synvilla

genom rykande sand

 

det blåser i mellanrummen

en vind som stjäl vartannat ord

närhet är en gissningslek

med halva meningar

 

budskap och brev

som brottstyckets poesi

fragment som fladdrar i vinden




Fri vers (Fri form) av Silverstripe
Läst 329 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-11 20:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag som är läsare just här och nu, funderar så på om hur att bli sedd på före och efter att jag lämnat min möjliga kommentar. Läser och begrundar, söker sjunga texten, läser den för på egen skånsk dialekt, sedan norrländsk, så på ekenstuk och så åter igen på hemgjord värmländska. Har snobben i en människa något utrymme i tiden, leker ens jag utklädd som carl i sviden?
2021-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe