Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Putäll på er, poeter!

Det här är en hyllning till dryckernas dryck
en gudarnas nektar med kolsyretryck
det rena receptet, så vackert, för allt
är klaraste vatten, jäst, humle och malt
smaken i mötet av dessa fyra
sötma mot beskan från alfasyra

aromen av blommor och tropisk frukt
en kroppslig magi av ren förtjusning
strupen förförs av läskande fukt
och sinnena smeks av en lätt berusning

skumkronans resning, löddrig och stolt
ett konstverk av högmolekylär protein
estrarnas ystra glädjevolt
höga på sötman från maltodextrin

med tiden och mängden, jag vet att du känt den
famnas din kropp av etanol
en passionerad dans i takt med procenten
hör belöningssystemets glädjevrål

en annan effekt av denna dryck
när glaset är tömt till sista skvätt
att smita runt knuten och lätta sitt tryck
ge tillbaka till jorden det jorden har gett

i sanning är denna produkt cirkulär
en hållbar gåva till kropp och själ
nu höjer vi glasen, vänner, så här
och skålar för ölets framgång och väl




Bunden vers (Rim) av Silverstripe
Läst 178 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-08-02 21:27



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ett äkta livselixir att få del utav! Tack!
2023-03-04

  Ulf Carlsson VIP
Ett salongsberusande ode till ölet med friska rim och initierat ordflöde!
Den jambiska och anapestiska metern bryts tyvärr ibland, men denna rytmiska inkongruens är måhända en effekt av hyllningsobjektets inflytande?
2022-08-07

  Evelyn Falk Möller VIP
Härlig läsning om, för många livets dryck.
2022-08-07

    Lena Söderkvist VIP
Ja, skål på dig! Det här var rolig läsning.
2022-08-05

  Alberta #3
Helt klockren
2022-08-03

  Staffan Nilsson
Vackert på många vis.
IPA?
2022-08-03

  Jan Widströmer VIP
Skickligt komponerat och rimmat! Dessutom något för många att instämma i, ett lovtal väl lämpat att deklameras i vänners lag, vilket också slutklämmen ger vid handen, sammantaget en skål för "ölets framgång och väl" i diktens här välformulerade form.
2022-08-03

  lodjuret/seglare VIP
Låter litet som ryktet om dödsöl, en dryck bara knasbollar uttalar bröl, trots en själv kan ses knäpp som, en rap eller en fis bara kom, alla blir nog törstiga vad det lider, så har det väl varit i evinnerliga tider?
2022-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe