Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vill du läsa mer om Hercules val så kan du börja här: https://en.wikipedia.org/wiki/Hercules_at_the_crossroads Vill du läsa med om I väntan på Godot så kan du börja här: https://sv.wikipedia.org/wiki/I_v%C3%A4ntan_p%C3%A5_Godot


I väntan på Kakia och Areté

 

Jag är inte Hercules
jag är ingen hjälte
men jag håller mina möten
ingen kommer
ingen går
men protokollen förs
arkiven växer
självantänder som tätt pressat hö
ordens kretslopp
till aska och jord

jag är ingen hjälte
så varför alla dessa vägskäl
om det är enkelt att välja
så har man förmodligen glömt något
last eller dygd
är bara böjliga paragrafer
obegripliga begrepp
utan lockande kroppar

skyltar är som hån för poeter
jag vill välja mina egna ord
avvika utan att styras
låt oss då gå i väntan på det




Fri vers av Silverstripe
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-19 16:28



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Beaktansvärt smartklok skriftat!
(Som så ofta,från denna underfundiga
Poet)
-Jaa.Genväg kan vara nog
Så farlig om man så börjar
Fiffla med livets DNA?
;)

2021-11-27

  Jan Widströmer VIP
När Vladimir och Estragon satt och väntade blev det absurd poesi, Hercules vägval mera aktivt, två skilda attityder för poeter, inget behöver vara sämre än det andra. Dessutom kanske de går att kombinera.
2021-08-22

    Lena Söderkvist VIP
Ja, det här håller jag fullkomligt med om. Sagt med bestämdhet utan aggressivitet, vilket jag uppskattar, och jag gillar dina metaforer.
2021-08-20

  Blomma-Stjärna VIP
ja, låt oss då gå
i väntan på
ord som väljs
av vår vilja
att avvika
utan att styras
2021-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe