Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Duvslag [battle]

Move it - människa, flytta dig - skatan

make some room för kungen av gatan

muckar med mig, muckar med hela min flock

ett tecken från moi ba’, så går vi på knock

 

passa dig för duv-stajlade kråksparken

enda chansen för dig att lätta från marken

vifta som du vill, jag har karatevingen

wax on wax off - alla faller för kingen

 

när duvorna rockar loss

e det ingen som plockar oss

smulor - inget som lockar oss

kulor - inget som chockar oss

 

har du nåt att säga, ditt mutter stör mig

mina rhymes dom äger, ba kuttra för dig

va ere för ljud från hipsterskägget

jag rappade bättre när jag låg i ägget

 

ingen vågar kriga me en symbol för freden

så backa tillbaks till era förortsreden

vass som en ulv i fårakläder

fuck canada goose, jag e dressad i fjäder

 

torg efter torg, se oss invadera

grå som betong för att kamouflera

bättre än UPS på att leverera

behöver ingen GPS för att navigera

 

det är min stad nu, jag hör ditt bjäbb men

nu har jag tjatat mig trött i näbben

du kan ruva på svaret, det bäst du försvinner

när vi än möts så e det duvan som vinner




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Silverstripe
Läst 350 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-05 19:56



Bookmark and Share


  J-M
Ljuvligt underhållande!
2019-10-16

  Sara Helen VIP
Applåder!
2019-10-15

  Anna Helena VIP
Hahaha - bästa på länge!
2019-07-06

    Lena Söderkvist VIP
Wow! Förfinat förortsspråk, väldigt k(r)axigt och fyndigt.
2019-06-15

  lodjuret/seglare VIP
Det värsta med människor, eller som här duvor, är att de har så svårt att hålla sams. Särskilt om de talar olika dialekt eller kroppsspråk. För att tala mera klarspråk, kallas det för 'sbråk'... en text helt klar, bara att jag som läsare har svårt för att fatta tycke för just duvor, ett slag i vilket fall...
2019-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe