Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exakt så

Exakt just nu går livet vidare
jag promenerade hela vägen till stan
bland allt som var som vanligt
hela vägen till henne
hon som förstår och vet och varit
Exakt där fast helt annorlunda
och jag sitter på caféet som hon sliter på och
Exakt då kommer Sandra in genom dörren
Sandra från min tid i fabriken
och det blir frontalkrock,
nystanen av tidslinjer faller in i samma korg och blandar sig och jag glömmer vem jag är och vem jag varit och vad som är vad
Exakt just då
när hon håller handen på sin mage och berättar att hon går tre veckor övertid
vandrar jag tillbaka till 2017
jag och Jonathan
kärast i världen
innan alltid krasade samman
(en wrecking ball i ett glasslott)
övertid och skruvdragare
förvirring och säkerhet,
så säker på att förvirringen skulle avta
till slut
Exakt när hon och jag
slutar prata kommer livet i presens tillbaka
Natten
som om jag inte alls gått vidare,
fastän livet gör det,
stannar jag i natten med hans kropp
pressad mot min
hans ord
flätade in i mitt hår
som om 8 månader i ingenting inte fanns
som om vi aldrig hade varit varandras plåster
när Jonathan blev ett skällsord
och Han blev hela min
riktighet;
som om vi aldrig ryckts av från varandra och lämnat hud
rödflammigt brännande
Exakt så
Men
Exakt då
mitt i livets vidaregång
plingar telefonen till om att
Nya äventyr alltid väntar
Checka in nu och spara tid imorgon
och Josefin slänger framme gratis kaffe och kakor
och pratar om killar som blixtrat förbi
påminner subtilt om livets flexibilitet och
Exakt samtidigt luktar jag
som natten
Exakt som Han

fastän livet redan gått vidare




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-10 21:01



Bookmark and Share


  Flisan
Typ som att fastna i dåtiden i nutiden.
2019-06-14

  Rafmagn VIP
Underbar text!
2019-06-10
  > Nästa text
< Föregående

mögel