Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Socialtjänstblues

Du är så myndig och rar

Du kan ställa krav

Du vet hur pengar skall administreras

Finns ingen kosing kvar

då går du i kvav

och normen måste självklart reduceras

 

Du är så myndig och fin

med oberörd min

skall hela livet för dig penetreras

Allt fult skall lyftas fram

och läggas på ditt bord

och sedan måste allt dokumenteras

 

Men när det kommer fram

att du glömt mig ibland

och jag väntar förgäves på posten

Då gömmer du dig snabbt

bakom lagens makt

och säger att det finns en massa måsten

 

Du är så myndig och go

men var kan jag bo

när bostadslösa bör bortprioriteras

Jag väntar i kö

tills dess jag ska dö

är jag ett problem för dig som borde reduceras

 

Du är så myndig och stark

Du vet allt om knark

och hur alkohol och droger bör hanteras

Man bli inte fin

av amfetamin

Du vet hur människor bör saneras

 

Men när det kommer fram

att du glömt mig ibland

och jag väntar förgäves på posten

Då gömmer du dig snabbt

bakom lagens makt

och säger att det finns en massa måsten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-06-11 08:18



Bookmark and Share


  Fulbergarn
En skön blues som knäcker fett.

Så där har min vän det:(
2019-06-17

  Anya VIP
Mycket bra. Känner igen mig i diktarduet när jag själv jobbade på en statlig myndighet. Lätt att gömma sig bakom massa floskler och sådant som är pk. En dikt som skulle passa i en facklig tidning...tänker jag.
2019-06-12

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet!
2019-06-12

  Blomma-Stjärna VIP
instämmer i kommentarerna nedan ;-) - du ger en röst åt en hemlös, med ett budskap som kan rappas fram!
2019-06-11

  Kjell Åhsberg
Tänkvärd blues med fin rytm. Som gjord för att sättas i händerna på en socialt engagerad rappare. Gillar!
2019-06-11

  Magdalena Eriksson VIP
Bra tryck i den!
roliga rim i allt elände gör texten smidig nog att böljande komma igenom .. motståndet
2019-06-11

  KattenKin VIP
Cool socblues, det svänger om texten!
2019-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP