Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen på jorden

solvärmens daller doftar

kåda

och solsvettiga barr

blåhimlens ulliga vitmoln

och klarblå skymtar

leker med skyflimrande

träds viskningar och rop

 

Urskog troll-

gömmor i gröndunkelskymmel

Solblommor fladdrar

blixtrande reflexer leker

kurragömma med

barr och löv

vindkåre flämtar

i sövande solsång

somnar i gläntans varma

famn

vitsippan sträcker mot solen

sin oskuld

yrvaken humla brummar omkring

i sälgens nyfödda solstänk

dricker därur vårens första frukost

till allt ivrigare omgivnings yrsel

ormbunk och björklöv

musöronsmå

sträcker sin grönstänkta skirhet ut

som flimrande syner

av spirande sommar som nymornad leende

famnar otåligt

liv

med barfotaljus

 




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-11 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same