Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonting dör

På ett bord i hallen
en silverljusstake
ekot av ropen
man fortfarande hör
hennes skor på golvet
och stegen hon tog
det blekta fotoalbumet
långsamt minnena dör

Noter på ett piano
vid spindelväv och damm
den bortglömda musiken
så vördsam och skör
ouvertyren till kärleken
pianisten ramlar stilla
publiken går mot tystnad
och tangenterna dör

Klätterrosen mot muren
vacker och trevande
ålderdom så vacker
och färger som berör
knotiga och taggiga
grenar från torkad jord
vördsam kärlek uteblir
livet faller ner och dör

Kärlekens attribut
himlastormande sinnen
kyssar och ljuvligt smek
ingenting som stör
troheten den pålitliga
är inte som man tror
en tagg i kärlekslivet
sakta känslorna dör

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 429 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-10-23 06:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vemod i din fina dikt...
2019-10-28

  Lars Hedlin
Känslan stark och i berring
2019-10-27

  Blomma-Stjärna VIP
fint, ömsint och sorgligt skriver du om kärleken som faller ner och dör-

vi är dödliga - så är också kärleken-

att överleva kan bli till att leva vidare d.v.s. våga släppa taget om det förflutna
2019-10-24

  Maria Sundelin VIP
Det blir tomt när någon försvunnit
2019-10-24

  Åse Tropp VIP
Verkligt, ömt och brutalt!
2019-10-23

  Eva Helene VIP
Lite vemodstyngt i höstens färger.
2019-10-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det som oss rör
oss berör även om
signal stängs av känsel-
strängarna tar över allt
i sin egen regi, så fri
lär man aldrig bl!i
Text att lägga i sinnet!

2019-10-23

    Lena Staaf VIP
Rytmiskt, fint och vemodigt. När kärleken dör kan det vara minst lika tragiskt som när en människas biologiska liv tar slut.
2019-10-23

  Anya VIP
Oj. Denna kändes. Jaa ibland dör kärleken, både bokstavligen och i själen. Fint och lite annorlunda från din penna.
2019-10-23

  Öknens Ros VIP
Det som en gång dör återvardas inte.
2019-10-23

  Kungskobran VIP
Fint skrivet om tragik
2019-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO