Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liljan

Bangkoks vita lilja
Räddade mitt liv
Den första blomman i paradiset
Den första striden
Då vi tog varandras blomma
Då vi blev varandras frukt

Det första klädesplagget
En stor hijab
Vävd av växtlighet
Given till segraren
För att dölja hennes visdom
För att markera hennes kraft

Vi började samla blommor
Vackra och giftiga
Att betrakta och förtära
Vi knöt mindre hijab som fickor runt våra höfter
För att bära alla blommor
Vi hittade på vår färd

Vi började gömma undan blommor
Försökte minnas våra gömmor
För att hämta dem senare
Vi markerade våra gömmor
Vi kallade dem hem
Vi planterade där våra frukter
För att växa till nya blommor
För att täcka jorden med blommor
Som vissnade och mognade till frukt

Blomman
Vårt första begär
Den stora vita liljan
Den som alltid är här
Den som räddar våra liv
Och skapar nya
Eviga strider
Om blommor




Fri vers av Paradix
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-17 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Paradix