Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart svan

Se!
Ett svart hål
Vår bild av tomhet

Se, min vän!
Där ute i sjön
En svart svan
Tvättar sina fjädrar
Med silverglittrande vatten

Den fula ankungen har växt
Till en vacker mörk gestalt
En osannolik fläck i existensen
Fångar allas blick
Dess mörka dräkt blänker svagt i solljuset
Som om det fanns något där i det svarta ändå

Se, min docka!
Snälla se?
Kan du inte?

Dockan min
Vår kärlek är tom som ett svart hål
Fullt av det vackraste innehåll
Växande ständigt
Förvandlande
Fula ankungar
Till mörka kungar




Fri vers av Paradix
Läst 129 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-17 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Paradix