Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ormen ringlar jag

Blöder jag

I natten

Eller ser jag bara skuggorna

Av era drömmar

 

Tala till moder

Tala till fader

Se nu min broder

 

De döljer allt

I vingarnas vågor

Fiskar nu åter

I själarnas sjö

 

Vågorna glittrar

Men under går kval

Av tankar som skaver

 

Ut ringlar rötter som söker sin tröst

När landskap skapas av tillitens törst

Låt mig få leda

Din öppnade barm

Där hjärtat som saknas

Har ersatts av harm

 

Nu lyssnar tårar

På lockrop från bergen

Som samlat skuggor i märgen

I varje tomrum

Där skuggan fått ro

Växer nu kylan

Till evighets bro

 

 

 




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 167 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-19 00:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert! Får mej, utan att jag kan sätta fingret på det, att tänka på Stig Dagerman!
2019-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ